onsdag 8 oktober 2014

Före och efter - ett fototemaNu har jag funderat hela förmiddagen på om jag kunde hitta på något inlägg på fototemat som Linda med Växthusliv gett som förslag.

Vi har en slänt på vår tomt. Vi gjorde en "rabatt" första året. Rak och mer sluttande än det kanske ser ut. Jag hade tänkt plantera blommor i rabatten som skulle börja med vitt, gult, rosa.......och sluta med mörkt lila. Det fungerade inte alls. Ibland blommade det bara gula blommor, en annan period bara blå blommor.


Dessutom var det svårrensat i lutningen.

 Det blev istället så här med en sittplats, en liten brunn med fontän och byggt i gatsten. En liten trappa upp till där fruktträd och bärbuskar står.Och blommorna får komma som de vill utom att jag försöker ha de högre längst bak. Men som synes gör blommorna som de vill.
Denna lösningen har sedan inte behövt ändras på. Se på fler före och efter hos Linda.http://krukmakerskan.blogspot.se/
12 kommentarer:

 1. Din sittplats där in mot stenarna är bland det vackraste som finns. Det var kul att se hur det såg ut innan. Jag har alltid trott att ni planerat det så från första början.

  SvaraRadera
 2. Så väldigt fint! Tycker det ser charmig ut att blommorna får göra lite som de vill. Hoppas du har det bra!

  SvaraRadera
 3. Ack, så snyggt det blev! Jösses vilken skillnad, det blev liksom liv i hela alltet! Den där stenmuren gick inte av för hackor! Heja, heja!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. OJ!!! Så snyggt. Hur får ni stenarna att ligga kvar? Är det en digitalis på den översta bilden? Ser så läcker ut!

  //Linda

  SvaraRadera
 5. Det blev allt mycket roligare på "efter-bilden". Riktigt snyggt och sittplatser kan man ju aldrig ha för många. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Tänk vad många världsproblem vi löst på denna sittplats!
  Kom osökt att tänka på kossorna.....när gräsmattan var ny planerad...*fniss*..
  Kram kram kram

  SvaraRadera
 7. Din sittplats där vid muren är helt fantastisk! Det blev verkligen en fantastisk skillnad till det bättre när den blev gjord :)

  SvaraRadera
 8. Så fint ni har gjort! Måste vara härligt att sitta där och titta på allt vackert!=)

  //Scaniatjejen
  http://www.scaniatjejen.se

  SvaraRadera
 9. Vilken bra lösning! Snyggt och kreativt. Helt plötsligt har slänten kommit till användning och blivit em oas. Nåt att tänka på och lägga på minnet. Får man säga skitbra... Jag säger det i alla fall SKITBRA!
  Anette

  SvaraRadera
 10. Nja, de smakar inte som physalis. Det är fruktkött inuti och små frön som är instuckna i köttet. Ingen ”gelé”. Jag tycker att fruktköttet smakar okej, men jag gillar inte skalet något vidare eftersom det är lite sursyrligt.

  Du hade faktiskt alldeles rätt när det gäller lockfågeln. Jag funderade länge på vad den skulle kallas hemma hos mig eftersom Jane kallade den för lockfågel då den stod på hennes grindstolpe där den förstås lockade till sig folk. Jag skulle egentligen ha köpt en helt annan fågel, men jag ville så vansinnigt gärna ha just den på grindstolpen. Blev jätteglad när jag efter mycket funderande kom på att det passade med namnet lockfågel hemma hos mig. Den står faktiskt inte bara på ett lock, utan den lockar även till sig folk som går eller främst rider förbi ;)

  Ha en fin kväll!
  //Linda

  SvaraRadera
 11. Det är kul med före och efter-bilder! Jag gillar verkligen din fina sittplats med muren och alla blommor. Ser så mysigt ut/ Kram Titti

  SvaraRadera
 12. Såå mycket bättre. Slänter blir ytterst sällan bra utan stödmur. Ska visa bilderna för en kompis som jag inte lyckas övertyga om detta. Det kommer att göra susen! Mycket lyckat resultat!
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera