måndag 27 oktober 2014

Slut på trädgårdsåretSommarstugan är tillbommad, växthuset är tömt på växter och städat. Säkert har någon snigel gömt sig i något hörn, men så mycket ätbart lär den inte hitta.
Vitlöksklyftorna kom i jorden idag.


Uterummet ser ut som värsta handelsträdgården. Än så länge är det milt. Men VAR ska alla små och stora krukor få plats sedan?

Ingen trädgårdssyssla idag, inget syprojekt på gång. Det fick bli en långpromenad, trots att vädret var rätt fuktigt.


Jag gick ner till Huskvarna småbåtshamn. Det är dags för rödingarnas lek nu. De gör verkligen skäl för sitt namn. De simmar bara några meter från land och är stora och rejäla. Att få dem på bild var inte så lätt. De var ju inte stilla en sekund och jag var inte i vattnet.
Jag gick även förbi Huskvarna hamn där de små båthusen ligger. Fint är det där.
8 kommentarer:

 1. Så vackra promenader och mycket att se. Det är ganska rogivande att titta på simmande fiskar. På Ösmo Plantshop har de en damm med stora färggranna koikarpar (tror jag det heter), som jag gärna stannar och tittar på när jag handlar.

  Jag har också plockat undan i stort sett allt i trädgården. Nu är det fönstertvätt som står på tur innan kylan slår till ordentligt.

  SvaraRadera
 2. Skönt när det är uppröjt och klart, jag väntar fortfarande på lite uppehåll så att det blir angenämare att greja ute! Idag stormar allting dessutom bort.
  Och så häftigt med rödingarna! Det är fantastiskt att få se naturen på så nära håll!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Ja, det är mycket pyssel innan allt är klart för vintern. Härligt med så många rödingar på nära håll. Och vacker vy där i hamnen./ Titti

  SvaraRadera
 4. Så fint det ser ut när husen speglar sig i vattnet. Jag har tagit en tur i skogen för att fylla på pysselförrådet. Det är ganska grått här idag.

  SvaraRadera
 5. Ser så fint ut i småbåtshamnen när man kör förbi, men jag har inte lyckats lista ut hur man tar sig ner från E4:an. Måste ju vara ett folknöje av stora mått att titta på rödingarna. Såg en glimt från leken på Smålandsnytt och du får vara med om detta i verkligheten!
  Här kom också vitlöken ner idag. Underbart trädgårdsväder. Längre fram blir det höstsådd och så ska jag förbereda en varmbänk.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Det låter så slutgiltigt – men det är det ju också. Själv hittade jag en slemmigt snigelspår och till slut också en snigel på instrumentbrädan i bilen … vad den nu skulle där att göra … ;)

  Jag börjar också undra var allt ska få plats. Det mesta står där det ska stå, men det är lite kvar som jag inte alls vet hur det ska få rum.

  Har en jättestor knopp nu på passionsblomman – hoppas att den sitter kvar och slår ut!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Så härligt att ha gjort trädgård och annat i ordning inför vintern. Jag har fortfarande allt det kvar, hoppas på att orka ta itu med det till veckan. Vilken fin bild på båthusen, så vackert med speglingen i vattnet!

  //Scaniatjejen
  http://www.scaniatjejen.se

  SvaraRadera
 8. Visst har det varit skönt i veckan och skönt att få avslutat det man vill få gjort. Jag fick också ner vitlöken i veckan. En ljuvlig eftermiddag :) Fina bilder från en plats jag aldrig besökt.

  Kram, Carina

  SvaraRadera