fredag 17 oktober 2014

Sy-feberHar sy-feber utbrutit? Nu är det ingen farlig åkomma, den har jag haft länge i en kronisk form.Och bara haft glädje av.
Det har funnits massor av program med mat, bakning, bantning och sport. Så nu är det kanske sömnadens tur.

I samma vecka kommer ett tävlingsprogram om sömnad på kanal 7.


Sedan bilden togs har maskinparken utökats med ännu en.

 Och i förrgår hamnade jag plötsligt framför två program efter varandra. Ett om sömnad (Kultur) och ett om barn som sydde (Sy, sy, sy). Båda programmen var från Utbildningsradion. Barnprogrammet verkade vara för mellanstadiet och började 22.30! Är inte det för sent?

Inspirationen infann sig dock inte efter något av programmen, men det kommer fler program.


Ett av mina senare alster är en Iron Man-dräkt. Jag trodde Ironman var en sport, men det är alltså en figur som har en speciell dräkt. Det var verkligen en utmaning. Jag hade inte ens sett IronMan.

Nästa helg är det Syfestival i Stockholm. Skulle man åka dit? För inspirationens skull.

6 kommentarer:

 1. Jag såg aldrig Hela Sverige syr, för Göran tittade på ett annat program just då. De två andra såg jag däremot, och jag tyckte inte heller det var så värst inspirerande. Även om Projekt Runway kan vara lite fjantigt ibland, så föredrar jag ändå det. Där får man i varje fall se lite fantasi och kul idéer. Den där Iron Man dräkten är superfin...passar en superhjälte. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Önskar att jag hade ett ställa att ha symaskinen på, så att den kunde stå framme. Då kunde jag gå och småsy lite när lusten faller på :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Oh, du har en sån där urhäftig symaskin som verkar lika komplicerad som en hel fabrik! Måste vara kul att kunna sy på en sådan! Min har framåt, bakåt, zickzack och möjligen knapphål....Men du gör så fina saker! Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte faktiskt på dig när jag såg att det kom ett "hela Sverige syr". Såg inte programmet dock. Ironman, jo det visste jag att det var en "hjälte" också. Har man fyra söner så vet man sånt ;) /Anette

  SvaraRadera
 5. Tänkte på dig direkt när jag såg att det skulle bli tävling i konsten att sy.. tänkte att är du med då ska jag titta!

  SvaraRadera
 6. Fin dress du har sytt.. Vi skal ju på syfestivalen men om det blir fredag el lördag det vet jag inte..skall bli kul att se vad som finns.Ironman tyckte Lukas o Emil om då de va lite mindre än va de är nu.. Fina blommor du har som blommar än!

  SvaraRadera