måndag 13 oktober 2014

Hösten är här även om det är vemodigtEn del träd har fått gula löv väldigt snabbt.

Förutom att det har regnat en hel del, har det varit en skön höst hittills, med fina promenader utmed Vättern.

Och jag har hittat svamp!!! Visserligen på torget, men ändå. Nu hänger de på tork på symaskinen. Symaskiner är användbara.

Och torkat kryddor.

Och njutit av kastanjernas blanka nötter.

Än har jag inte sett några sträck med flyttfåglar. Den här "fågeln" är från en lök jag köpte i våras. Den lär vara svår att övervintra, så när den flyttar, kommer den kanske inte tillbaka.


Sommarstugan är tillbommad, vattnet avstängt, båten uppdragen, vimpeln nedtagen och kyl/frys avstängt. Visserligen åker vi och tittar till stugan, men nu blir det inte fler övernattningar. Vemodigt.
11 kommentarer:

 1. Vilken kul fågel du har! Vad är det för en slags lök? Så fint det ser ut med stället av torkade kryddor. Jag önskar jag var lika ordningssam som du. Att det är höst märks ordentligt, och det är ganska skönt. Nu börjar innepysslartiden. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Vilket jättefiffigt torkställ för kryddor - så gott det måste lukta när du håller på.

  Vi har samma rutiner med landet - stängt av vattnet, sänkt temperaturen en aning och båten täckt med presenning. Vi ser också till stugan men det är bara 15 minuters bilfärd dit, så vi övernattar inte.

  SvaraRadera
 3. Vad du har varit flitig .Torkat svamp och kryddor.
  Måste vara skönt när man fått fixa allt vid stugan.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 4. Den där fågeln ser verkligen ut som en flygande fågel... häftigt! Du är flitig som torkar kryddor... jag torkar också en del - framför allt rosmarin och dragon. Om du vill vara säker på att det inte bor någon liten oinbjuden gynnare i trattisarna så råder jag dig att dra isär varje svamp... dessutom torkar de på halva tiden.
  förstår att det känns vemodigt att vintra in stugan - känner nog ungefär detsamma när vi vintersäkrar och ställer in husbilen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är lite vemodigt, men så vackert och så vilsamt! När vi hade land, det låg alldeles intill här där vi bor numera,dit vi valt att flytta för gott, så stängde vi aldrig till, vi var där året om, men det var höst- och vinterhelgerna som var allra mysigast, det där lite vemodiga som sagt......nu åker vi ingenstans och det är också vemodigt!!!

  Trattisar så avis jag blir, har jag hittat 10 st i år så är det i alla fall inte fler. Vi har inte haft så mycket regn så det har inte blivit några, men jag hoppas fortfarande.

  Samma med fåglar här, väldigt få sträck mot hur det brukar vara.

  Kryddor, vilken lyx!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Visst är det vemodigt att packa ihop, men trevligt att pyssla med svamp och kryddor, fylla på förråden. Här gör det åt mycket te, så det har jag torkat i mängder.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Andra bilden är ju helt sagolik! Det är verkligen vackert kring Vättern, har alltid njutit när jag haft körningar där.=) Otroligt läcker blomma på sista bilden, ser precis som du skriver ut som en fågel!

  //Scaniatjejen
  http://www.scaniatjejen.se

  SvaraRadera
 8. Nog är det vemodigt! Det är väl tur att man ändå kan hitta lite ljusglimtar. Fina bilder. Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Vackert med de upphängda trattkantarellerna!! Ha det bra! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 10. Egentligen är hösten väldigt fin, men...det är det här med att vintern kommer efter den. Det gillar inte jag! Och så är den här gråa säsongen så lång, tänk om det vore vår om ett par månader igen - det vore perfekt!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt fint bild på kastanjerna. Här är det lite hängigt i dag, men jag har varit ute och klippt - ansar pelargoner och cyklamen och en och annan dahlia så att det ser fint ut även om det är på upphällningen. Blir nog till att bära in en del i kväll - ska tydligen bli ett par riktigt kalla nätter.

  Ha en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera