måndag 12 januari 2015

Alldeles alldeles vittStormen drabbade mer eller mindre kraftigt. På Visingsö var det över 30 sekundmeter, men hos oss blev det inte så illa. Det ven ordentligt runt huset och litet saker flög omkring. Men inga skador.
Och så kom snön. Visst är det vackert!
Den borde få ligga kvar nu, när den ändå tagit sig ner. Men det är regn i luften. Så snart är den väl borta.
Men var så säker. Det kommer nog mer snö.13 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också det är vackert när snön ligger i tjocka lager, men jag kan undvara den på vägarna. Snön får gärna komma nu så det kan bli vår snart. Trevlig måndag.

  SvaraRadera
 3. Vi märkte knappt av stormen konstigt nog. Men snö fick vi också och den fortsätter att falla. Än så länge är det minusgrader men SMHI hotar med plus 4 i eftermiddag så då lär det väl bli en sörja utan dess like. Temperaturen går verkligen upp och ner. Jag håller med dig, när snön äntligen tagit sig ned kunde den väl få ligga kvar. Den är ju ett skydd i rabatterna också.

  Ha en bra måndag!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. hej! ja visst är det fint med vit snö.. vi har snö o kallt.. igår blåste det också. Fina bilder du visade på guld o på stormen.. ha de så bra! KRAM

  SvaraRadera
 5. Det är vitt hos oss också och kallt. I morse hade låset på brevlådan frusit ihop - ingen tidning till morgonkaffet alltså.

  Det där med ståndare och pistill blir jag ändå inte på det klara med. Läs här exempel: http://www.linnaeus.uu.se/online/lvd/2_3.html - ett honligt organ med många pistiller omgivna av en ring med ståndare.

  SvaraRadera
 6. hej igen.. ja man skall nog sy fast stjärnan sen efter att man har strukit fast den..Nä inte är en crock pot samma sak som en tryckkokare.. Jag har också en tryckkokare,,men där lägger du i tex kött, har det att koka i tex 2 timmar o så är ju det klart..Jag fick en sån till julklapp för nått år sen o jag tycker de är bra de också. Men nu är ju dethär en nyhet.. åtminstone här i norden.. har väl funnits länge i USA...i denna "Potta" kan du ju tillsätta allt..gå in på google o skriv Crock pot så får du se.. det tar ju så himla länge med den..ju längre tid det tar ju bättre blir det, menar de ju.. Vi får se nu då vad vi tycker om köttfärssåsen.

  SvaraRadera
 7. Jag måste erkänna att jag bara gillar snö på bild. Då är det jättevackert, men att stå i snöyran och skotta snö timme efter timme är inte lika mysigt! Men man får bara gilla läget, för det kommer säkert mycket mer snö innan vintern är över. Ha det gott/ Titti

  SvaraRadera
 8. Mycket vackert! Ikväll stormar det igen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Vackert med all snö, önskar vi hade lite mer, då hade det blivit både vackert och mer jobb för oss. Man får njuta så länge det varar!

  SvaraRadera
 10. Visst är det vackert och bra för växterna - men trots det så är jag glad så länge vi slipper den! Det blir halt.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Vackert med snön... fint collage också! Gillar inte snön, men den gör sig bra på bild :)
  Vi kände inte av Egon speciellt... det låste rejält i trädtopparna i skogen bakom huset, men var nästan lä hos oss. Såg några omkullfallna träd både i "min " skog och på vägen mot Norsholm, men som sagt annars var det lugnt.

  Du undrade hur jag gjort bilden med noterna och duvorna... Jag har helt enkelt jag lagt ihop två olika bilder och lekt lite med reglaget för opaciteten...

  SvaraRadera
 12. Tack för att du tipsade om ditt inlägg om den gamla kamelian. Den är verkligen fin med sina kraftiga stammar och vackra blommor. Jag såg att du skrivit att den hade 6-10 grader, det är ungefär vad mina har, det är kanske därför dom trivs så bra. Det verkar alltså vara i början av mars den i Jönköping blommar. Någon gång ska jag allt försöka mig på att besöka den.

  Ha det bra!
  Anita

  SvaraRadera
 13. Oh vad härligt! Här finns det ingen snö alls men i Stockholm idag fick jag känna på lite.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera