onsdag 14 januari 2015

Sy eller så - det är frågan = OdlarglädjeJag har beställt frön och tyg. Och det har kommit. Vilket ska jag välja först?

Eftersom jag tvättar allt tyg, blir det att lägga tyget i tvättmaskinen.
Och sedan ta hand om en del frön. Det blev alltså SÅ.

Det får bli mitt inlägg under Lindas fototema Odlarglädje. 


Ser det här ut som odlarglädje? Nja, mest rörigt. Men det ÄR odlarglädje.

Och kan man inte med litet fantasi se en liten liten kameliaknopp i röran? Jo faktiskt.

Så här kanske odlarglädje ska se ut, men så långt har inget kommit. Men det blir glädjande när det jag sått kommit så långt.


Något, som jag som vanligt, inte vet vad det är. Men jag är glad att det blivit 30-40 cm högt.Plockat på Kreta. Ser ut som murgröna, men det är en liten buske. Eftersom jag tog frön, borde det ha blommat. Så det hoppas jag på. Då klarnar det nog.


En helt annan sorts odlarglädje. Att baka knäckebröd med egenodlad chili i. Maken har böjt till en bit plåt till ett chilimått.


 Titta in hos Linda med Växthusliv. Hon och många andra vet vad odlarglädje är.

14 kommentarer:

 1. Vilket fint mått han gjorde! Förstår inte hur det gick till. Väldigt duktigt gjort!!!

  När skiner solen, faktiskt, och trädgården är grön. Jag kom just på att jag har fröer till den tidiga tomaten whippersnapper, så jag kanske ska gå ut till boden och så några frön. Eller ta en promenad nu när solen visar sig.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Ja minsann nog kryllar det av små växter hos dig. Härligt när det om 67 dagar är vår hihi.Spännande att se blomman på Kretaväxten tycker jag med.Är nog ingen murgröna, då får du vänta minst tio år, det tar visst så länge innan de blommar.
  Ha en bra dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Så fiffigt att själv göra ett mått. Du har en händig man. Jag förstår att det var ett svårt val, men det löste sig nästan av sig själv. Vad ska du nu sy?

  SvaraRadera
 4. Vilken händig man du har. Och så läckra knäckebröden ser ut. Och visst är det en kameliaknopp. Så kul, håller tummarna för att den kommer att växa till sig och slå ut. Busken från Kreta är ju jättesnygg. Vilka friska gröna blad. Spännande att se om den kommer att blomma.

  Ha en skön onsdag!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Fint och snyggt och odlarglädje men eget brödmått i chiliform det var en riktigt kul idé :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Chili knäcke var ju super bra ide och särskilda formar dessutom.
  Lysande!
  Jag odlar hellre än syr.
  Annika

  SvaraRadera
 7. Knäckebröd med chili, det låter mums! Älskar chili.....
  När det gäller "plantskolan" så är det egentligen ingen plantskola utan mannen är en exotfreak som har hela sin pyttelilla trädgård full med växter. Så man får nog höra när han är på plats. Dessutom säljer han på marknader också!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Chillimåttet var verkligen fint. Låter gott med chilli i knäckte.
  Ett recept kanske du vill lägga ut?
  Ha det bra. Åsa

  SvaraRadera
 9. Fint!
  Händiga män är bra att ha, när de någon gång får tid att ǵöra något till frun, ha, ha!!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. va häftigt att kunna göra sina egna kakmått..En frökatalog fick jag också en dag, men jag har inte funderat ännu på nått "såas". Fast visst finns det frö som borde sättas redan nu, det beror ju på vad man ska så också.Jag måste åka med min symaskin till "doktorn" idag.. vet inte vad den fick för fel.. kanske den är snuvig å.. hahah

  SvaraRadera
 11. Sådär ungefär ser det ut i vår bod också! Men vi har ingen kamelia! Det skulle jag vilja ha och gärna med knopp då alltså! Jag känner inte riktigt får våren ännu, jag måste och vill ha vinter först, det är liksom inprogrammerat i mig.
  Kransen med hjärtan på är flera år och den har nog varit med på bloggen, men när......om du vill kan jag ta en ny bild och skicka om du vill se hur den ser ut?! Det är en vanligt halmkrans som jag lindat med linnetyg i remsor, sen tog jag allt julpynt som jag inte använde och limmade dit, huller om buller, med limpistol! Och det håller, men just den stora kransen har jag inne. Dom mindre hänger ute och då har jag lindat dom med gladpack över halmen först. Det var ett bra sätt att använda överblivna julpyntgrejer!
  Nej, det är inte Norrland, jag är tokig i Norge och hade jag haft möjlighet hade jag flyttat dit, långt upp, jag tycker det är så vackert, så vackert! Snö på vintern och vackert på sommaren och tyyyyyst på fjället! Ishotellet har jag inte varit i, har det på min önskelista. Jag har aldrig varit längre norrut än Åre, vilket jag också skulle vilja ändra på! Det är så mycket man vill.......
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Odlarglädjen har det trångt här också.

  Men så fint kakmått Mannen fixat till! Kul idé också att ta ut knäcket med mått istället för att bryta.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 13. Hej igen!
  Och jag letar och jag letar, men jag hittar inte din mailadress dit jag kan skicka bild på kransen..........ser jag den bara inte, eller?
  Då är vi två som vill till ishotellet då! Och Norge, dit måste du åka igen. Och vara förberedd den här gången!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Sy eller så? Jag väljer att så...är dålig på att sy! Härliga bilder och det där chiliknäcket låter mumsigt, finns recept?
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera