fredag 2 januari 2015

Nytt årNu får man börja skriva 2015, vilket blir ovant i början. Och i den nya kalendern är allas födelsedagar ifyllda, samt när det är Syfestival och när det är trädgårdsmässa. Så man inte missar något.


Nyårsafton var för vår del lugn och god. Och fläderchampagnen sedan i somras provades. Doften av fläder slog emot en vid öppnadet. Bubblorna fanns där, men den var litet för litet söt i min smak. 
Nu har jag fyllt på med mer socker och då skummade det över. Ska bli roligt att testa igen efter ett tag.


Och en fröbeställning är gjord. Det blev en lång lista och ändå fick jag inte tag i allt jag skulle vilja ha. Men det får bli fler beställningar längre fram. Och trädgårdsmässan ser man fram emot.

I garaget finns både det ena och det andra. Några skott av tomat har jag satt i vatten och hoppas nu att de rotar sig. I år ska det bli tidig tomatskörd.

Blommar gör de dock inte än.
7 kommentarer:

 1. Bäst att börja i tid.....God fortsättning på dig!

  SvaraRadera
 2. Du är redan igång! Jag har min nya almanacka liggande intill mig här och den skall fyllas i, men det är ett stort steg att sätt igång, jag har en hel sida med minnesanteckningar som ska in! Bara att sätta igång, alltså, och inte sitta här och kommentera!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Ett nytt år med nya möjligheter man får alltid hoppas att det blir ett bra år.Jag har bara gjort en anteckning i almanackan ännu och det blir en konsert med Tommy Körberg som jag ska inleda mitt år med sedan blir det födelsedagar och sedan när trädgårdssällskapets blad kommer då blir det mera.Jag önskar Dig en god fortsättning på det nya året./Margareta

  SvaraRadera
 4. Nu är det 4:e gången jag försöker kommentera hos dig! Hoppas det lyckas!!
  Men det är inte bara hos dig jag misslyckats, nästan hos alla andra också. Så det är på den här sidan felet legat....
  Vill bara önska ett GOTT NYTT ÅR och hoppas du får dina tidiga tomater!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Fläderskumpan blir ju mindre och mindre söt ju längre den får stå. Är avis på dig som har fläderskumpa. Hoppas verkligen inte att jag misslyckas i år.

  Hoppas att du har en fin dag och att den inte är lika blåsig som min!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Jag har inte kommit igång ännu med mina odlingar. Så himla smart och ta skott av tomaterna. Det skall jag göra nästa år. Jag har gjort det på physalisen.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Syfestivalen är inskriven i min kalender med.

  SvaraRadera