tisdag 22 oktober 2013

Bakningens dag

Jag tror inte det finns en sådan dag i kalendern.
 Men hos mig är det en bakdag idag. Det blåser och regnar ute. Som gjort för att stå i spisvärmen. Men jag går mellan spisen och symaskinen under jäsningen. 
Så får jag litet motion också.


Man ska inte leka med maten. Det gjorde jag när jag bakade sist. Flätade bröd med tre degar som jag blandat i rödbetor, morot respektive linfrön. Det blev inte alls roligt, som jag trodde. Rödbetsfärgen som är så häftig, blev lika gul som morotsfärgen efter gräddning. Och linfrödelen blev litet gråprickig.


I dagens tidning stod det mycket om mat och dryck.

Ett annat sätt att använda rödbetor. Har aldrig provat.
Det här måste väl vara medelhavsdieten? Det serverades iallafall när vi var i Italien.


5 kommentarer:

 1. Ja du käre kompis.....baka det kan du! Jag tyckte det blev "roligt" bröd med olika färger! Du skulle varit hos mig i går....du vet de där kornkringlorna.....*fniss*....Det blev INTE som jag tänkt. Men B som är snäll sa: de smakar nästan som hans mammams.....hi,hi. I dag har jag degklumpar över allt i hela köket.....hittar små duttar lite här o där på skåpluckor, dörrkarmar, golv m.m. Kommer inte att göra ett nytt försök!
  Ha det nu så bra och vi hörs.
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 2. Bröden såg väldigt kul ut innan gräddningen i varje fall. Jag är så glad att du förklarar vad Medelhavsdieten är för något. Jag har aldrig förstått det tidigare, men eftersom du varit i Italien så litar jag klart på dig. Den verkar inte alls besvärlig att följa. Du hade passat som dietist. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Häftiga bröd.. haha,,,rödbetsfärgen va ju kul. Jag har också bakat lite rutor idag...Va syr du nu om du går av och an till symaskinen med mjöliga händer, haha..kramar

  SvaraRadera
 4. Jisses... både baka och sy... samtidigt! Bröden ser kul ut - synd att de inte behöll färgen :)
  Tar genast till mig den italienska medelhavsdieten... verkar bra! Tack för tipset!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Ja, den medelhavsdieten är ju inte så illa! Fast jag gillar den lite nyttigare också. Tror jag var italienska i ett tidigare liv eller nåt ;D Såna där juicer gjorde jag ett tag. Man känner sig ruskigt nyttig. Men nån gång gjorde jag nåt recept med lök i och det slutade med att jag "fick upp allt"........inte så trevligt. Så var försiktig om du ska ha lök i juicen ;) /Anette

  SvaraRadera