söndag 20 oktober 2013

Färgad färja
Detta är färjan Braheborg. Den ligger i Huskvarna hamn, men kommer att gå mellan Gränna och Visingsö.
Den ser enorm ut. Och det är den största färja som gått i Vättern.  Den är cirka 60 meter lång och ska ta 34 bilar och 397 passagerare. Och kunna köras i 13 knop. Premiärturen går i januari 2014.


Färjan byggs av sektioner som transporterats till Huskvarna. Målningen i "solens färg" är gjord på plats. Tyvärr vände vinden den dagen, så inte bara färjan blev solgul. Även ett antal bilar på andra sidan motorvägen, blev gulprickiga.Det stänkte visst av solens strålar även runt omkring. Det blir nog inga skadestånd för det.Idag är dagen rätt grå, så några solstrålar skulle vara välkommet.
5 kommentarer:

 1. Bra med lite solgul färg idag... saknas ute här också. Vilken bamsefärja... har läst om den någonstans tidigare... kanske premiärtur nästa år då för husbilen och oss :)
  Ha en fortsatt skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Your beautiful header image is a good one to remember on winter days!
  The landscape in your area looks lovely.

  Happy Sunday,
  Ruby

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag lite full i skratt..........har kikat in hos dig några gånger och vi verkar bo i samma stad! För den där färjan åker jag förbi så gott som dagligen ;) /Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken tjusig färja! Jag fastnade givetvis för färgen...orange. Tänk om de varit lika färgglada de färjorna som går här mellan Sverige och Danmark. De är så intetsägande i jämförelse med din. Vi har knappast heller några löv kvar.

  SvaraRadera
 5. Pinsamheter händer ibland men när känslosvallet gått över kan det bli en rolig anekdot att berätta. Härliga bilder!

  SvaraRadera