måndag 7 oktober 2013

Så började detNu har jag bloggat i precis två år.
En väninna hade bloggat ett bra tag och tyckte att det kunde jag väl också göra.
Jag hade ingen aning om hur man gjorde och vad man skulle skriva om. Men hon visade mig.

Och så skulle man ha ett namn. Att jag tänkte skriva om växter, var jag rätt klar över. Ett blomnamn? Viola?, Linnea?, Lavendela?, Lavendia?    Ja kanske . 

Vi hade då precis varit i Italien, som även nu. Då såg vi en butik som bara sålde lavendelprylar. Det inspirerade litet.

Butiken såg vi i Sirmione. Men vi hittade inte den, när vi var där i år.


Jag hade också ett gammalt vykort, som jag tyckte var fint. Ja, Lavendia fick det bli.


Men det visade sig att det var redan upptaget! Datorn föreslog Lavendia-Lavendia (vem i datorn tänkte så?). Litet fantasilöst och knepigt, men eftersom jag inte kom på något bättre då, så fick det bli det.


En liten gullig lavendelhistoria: Förr hade jag många lavendelpåsar . Då vår son var liten och lekte med sin sopbil (dock inte den på bild), använde han lavendelpåsarna som sopsäckar och tömde innehållet i sopbilen. Det måste ha varit väldoftande sopor.


Lavendel är så fint. Doftar gott, vacker färg och vacker speciellt i mängder.

Vissa inlägg har varit litet bättre och en del litet sämre. De som jag själv tycker att jag lyckats med är till exempel 21/4-12, 12/5-12, 107-12, 12/8-129/9-12, 17/9-12, 14/10-12, 23/9-12,21/1-13,3/3-13.

I väldigt många inlägg har jag visat sydda kläder. Och i ännu fler inlägg är det blommor och djur. Själv tycker jag att jag lyckats ta bättre kort numera och har också blivit mer intresserad. Förut kunde jag få lyktstolpar mitt i bilden och sådana missar.

En hel del inlägg har också handlat om resor. Nu då man (inte jag) inte klistrar in foton i album, är det något att gå tillbaka till och titta på. Det har varit resor ifrån det lilla Höör till det stora Kina


Jag har ju en väldigt liten läsekrets, men skulle ändå vilja lära mig mer om att behandla text och bild, kunna variera bakgrunder och ramar till exempel.
Men tills vidare fortsätter jag som förut. Jag lär mig nog något under vägen.


3 kommentarer:

 1. Grattis till två års bloggande! Ditt bloggnamn är verkligen passande, för jag vet ingen som har så många olika växter som du. Jag har fått lära mig mycket nytt genom att läsa din blogg. Dessutom är du en utmärkt sömmerska. Alltid så kul att se vad du sytt. Lycka till i fortsättningen. Nu ska jagh leta upp inläggen du rekommenderade. Jag gillar din blogg väldigt mycket.

  SvaraRadera
 2. Grattis till dina två år i "Bloggeriet"....Du vet att jag tycker mycket om dina underbara bilder! Jag tycker att dina foton är helt bedårande! Som du vet så tycker jag att du ska göra något av din stora talang att fotografera!!! Vi känner varandra "privat" så det där med blommor, kläder,baka, sylta, safta, lagar underbar mat m.m. känner jag ju till.....Sedan kan jag säga till de andra som läser din Blogg att denna kvinnan har ett hjärta av guld också! Sedan kan jag även berätta att humor har hon också. Nu hoppas jag att du fortsätter att Blogga och bjuder oss andra på dina underbara Inlägg.
  Kram och vink från din kompis Monica.

  SvaraRadera
 3. Grattis från mig också! Att du är en hejare på att sy och att du har gröna fingrar det kan ingen ta ifrån dig! Dessutom är du en duktig fotograf... var inte så blygsam! Att du även har humor, det lyser allt igenom allt som oftast :) Är dessutom övertygad om att Monica har rätt i att du har ett hjärta av guld... också!
  Hoppas verkligen du fortsätter med bloggandet - gillar din blogg mycket... bara så du vet!
  Ha det gott!

  SvaraRadera