onsdag 30 oktober 2013

Det sista i trädgårdenDet mesta av arbetet i trädgården är gjort.
Trädgårdslandet är höstgrävt.
Björnbär och hallon är nerklippta.


Alla vindruvorna är plockade. I år fick vi visst allihop. Annars brukar vi få slåss med fåglarna om dem.

Här hänger äpplena kvar, trots den storm som uteblev.  Badbollen hade blåst in i vår trädgård - innan Simone. Och den ligger kvar på samma ställe, så här har det inte blåst nämnvärt.
Det var betydligt värre i Skåne och Halland. Sonens familj fick både krossad bilruta och nedfallna takpannor.

Äpplena ska vi ta hand om en dag med torrt väder.


De sista tomaterna får mogna inomhus.

I växthuset är det nu mest gula blad. Här ett från Ginko Biloba. Det ska ju vara så bra för minnet, men jag har glömt hur man ska äta det.5 kommentarer:

 1. Jag förstår att du inte smakade på Ginkon i fjor eftersom du inte minns nåt. Så många äppelträd du har, och vilken skörd! Våra tomater blev inte röda en endaste en, så jag gjorde mycket grön tomatmarmelad i stället.

  SvaraRadera
 2. haha,, ja du borde ha ätit av bladet förrän glömskan kom till dej:O))) Va häftigt då äpplena hänger kvar sådär på halva.. oj jisses vilka vindruvor!!!! Jag fick en klase i år o den åt jag opp på stubinen. Varför skulle du inte komma dej opp till Haparanda, Kalix o Finland...du kan ju välja det ett år istället för södern, ett tips bara.

  SvaraRadera
 3. Vi fick också med alla vindruvor i år. förra året var det 6 stycken resten tog fåglarna. I år blev det 13 liter så jag har många burkar med gelé och massor av fryst vindruvssaft jag ska koka kräm på. Gubben min är galen i kräm..... Men hade jag vetat att det var så mycket kanske jag skulle gjort vin istället! *fniss*

  SvaraRadera
 4. Så mycket läckerheter. Ser fint ut med äpplena i trädet. Här gäller det att få bort äpplen från trädgården fortast möjligt, eftersom de lockar älgarna hit.

  SvaraRadera
 5. Oj så många röda härliga äpplen du har där i trädet! Smaskiga vindruvor och goda tomater... suck... är bara lite avundsjuk :)
  Som man sår får man skörda heter det... alltså får jag skylla mig själv - åtminstone när det gäller tomaterna :)
  Glömde du att äta ginko förra året, eftersom du glömt hur den ska inmundigas?
  Ha det gott!

  SvaraRadera