onsdag 2 oktober 2013

Resan till Italien, till Italiens sköna land, där små citroner....Vår resa till Italien, började med en helg i Malmö. Lek med barnbarnen och After Dark-show med syster och mamma.

Efter helgen, bar det iväg via Öresundsbron. Vad mycket havtornsbär på buskarna ut till bron!
I bilen mot Danmark var vi tre i bilen. Vilket var till stor hjälp. Hon visste bättre än vi själva vart vi skulle, när det blev backar, kurvor, trafikstockning och nästan när vi behövde äta. Själv sov hon i bilen så vi behövde inte kosta mat och logi på henne.Genom Danmark och en del av Tyskland for vi tills vi stannade i Kunzell alldeles vid autobahn, men ändå på landet. Stall, gödselstack, hotell och kyrka helt nära varandra . Hotellet hette Zur Linde och var mysigt och fräscht. Inget knussel med portionerna heller. Redan då började jag fundera på vad det skulle innebära med all god mat.

Vi kom iväg tidigt dagen därpå. En hel del köer på autobahn och massor med lastbilar.


Framåt eftermiddagen var vi framme i Bad Gastein  i Österike. Hotellet Salzburger Hof var ett anrikt hotell, som stod klart 1907.
Väggarna var fulla med foton på kungligheter och andra kända personer, som hade bott där. Bland annat hade tydligen Albert Einstein sovit där på en soffa.
Jordgubbar och champagne väntade på rummet. Och en fin utsikt över alperna från balkongen.


På hotellet fanns bassänger, spa-behandlingar, solterasser och varje kväll femrättersmeny. Då tänkte jag en andra gång på var det skulle sluta. GI, LCHF och 5:2 - allt på en gång, då vi kom hem, fick bli lösningen.

Söta flickor i dirndl-klänningar i receptionen.


Byn hade massor av hotell och butiker och ett vattenfall. Allt inramat av alptoppar.

Dagen därpå tog vi oss till alpens topp. Men det sparar jag till imorgon. Med vyer och blommor.
3 kommentarer:

 1. Äntligen är du tillbaka! Det måste ha varit en underbar resa. Ska bli kul att läsa mer om den. Jag brukar också ha en sån där extrapassagerare med när jag åker iväg, men tyvärr kan jag inte alltid lita på henne. Hon kanske inte gillar min körstil.

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem igen! Vi var i Bad Gastein 1999... bussresa dit - en vecka på Hotell Gisela (som var betydligt billigare än Salzburger Hof) och så en dag med buss till Venedig...
  Ska bli kul att få se och läsa fortsättningen :)

  SvaraRadera
 3. häftig resa..vackert säkert å.Du frågade hur jag har tid med att sticka.. jag brukar säga åt dem som frågar..man har tid till det man vill göra..o i mitt fall är det handarbete o pyssel..o blommor om somrarna..inte är jag ju ute bland kor okalvar hela tiden heller..det är ju på morgonen o så på kvällen..men jag brukar sitta o sticka/virka då jag ser på TV om kvällarna efter kl 21..Och halsduken den påbörjades sista vintern..så det är inget hastverk precis..ha de bra

  SvaraRadera