onsdag 9 oktober 2013

En fantastisk historiaSom dessutom är sann.

I september 1981 i Malmö tingsrätt åtalades hårfrisörskan Solveig  från Eslöv för lurendrejeri.Hon hade då under sju års tid levt ett lögnaktigt liv.

Hon sa att hon hette Carmencita Rockefeller och var dotter till vice-presidenten Nelson Rockefeller och barnbarn till den japanske kejsaren.

Hon var också toppdiplomat och arbetade för CIA. Dessutom var hon en berömd hjärnkirurg och  cancerläkare.
Hon sa att hon hade statschefer från hela världen, som patienter.  Bland annat hade hon opererat  Leonid Brezjnev framgångsrikt.

Själv drabbades hon också av cancer och blev blind, men efter ett par veckor hade hon botat sig själv. Framgångsrik som hon var.
 Cancerläkarna i Malmö tyckte hon inte var mycket att lita på.

Dåvarande ÖB hade tyckt att det var skandal att hon inte fått nobelpriset i medicin...Hon träffade på en högre jurist från Jönköping och satte in en annons i en  tidning om att deras bröllop skulle direktvisas i amerikansk TV.
 Juristens var redan gift och frun drabbades av cancer. Men konstigt nog kunde inte Carmencita bota henne.Hon hade också förhållande med en man, Åke, som hon träffat på en restaurang i Malmö. Han ville gifta sig med henne, men Carmencita sköt hela tiden fram beslutet.

Egentligen var Carmencita/Solveig  redan gift , men honom presenterade hon som sin bror, Bing Rockefeller, även han chef för CIA. Egentligen var han bagare.
 
Åke tröttnade till sist och anmälde henne. Även juristens bror hade insett att hon inte kunde förklara allt trovärdigt.
Tydligen var hon charmig, vacker, intelligent och hade stor utstrålning.
Omgivningen reagerade inte på att en så nära anhörig till USA:s vicepresident, talade skånska. "Inte konstigt alls", sa  Carmencita för hon hade haft en språklärare från Bromölla. Jönsson hette han.
 Hon fick en lindrig dom, bara böter, då man ansåg att hon inte haft
så mycket ekonomisk vinning av sina lögner. 
Hon hade levt ett lyxliv och varit en populär gäst på skånska slott och herresäten. Alla ville frottera sig i hennes glans.  


Själv hade hon tyckt att det var roande och märkligt, att så många högt uppsatta med hög utbildning, inte kunnat inse att det var en uppdiktad historia.
Numera är Solveig i 70-årsåldern. Hon har aldrig satt sin fot i USA varken förr eller senare.

Denna historia har blivit teater och visats på en del platser i Sverige.Jag hoppas att jag får möjlighet att se den någon gång. För jag tycker hela historian är så härlig.3 kommentarer:

  1. Wow... vilken häftig berättelse! När jag tänker efter så har jag ett svagt minne av att ha hört eller läst om den här kvinnan tidigare. Håller med... kommer teaterföreställningen hitåt, då ska jag allt gå och titta :)

    SvaraRadera
  2. ja det va en historia.. men hur kunde folk tro så blint på henne.. om hon pratade skånska..haha.. nä nu ska jag titta på Halv 8 hos mej..de sänder ju från Vasa.. "vår stad" dit har jag 15 km... yjohoooo

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig berättelse! Damen är nästan i min ålder och eftersom jag är uppväxt i Eslöv har jag kanske träffat på henne. Jag måste ta reda på mer om denna härliga kvinna. Vilken fantasi hon har haft.

    SvaraRadera