söndag 27 oktober 2013

Tyg, tyg, tyg och garn, smycketillverkning och symaskiner osv
Jag kom dit i år. Till Syfestivalen på Älvsjömässan i helgen. Det var lika roligt som jag hade tänkt mig.

Maken var med i Stockholm, men som man, var han ganska ensam bland alla tygtokiga kvinnor. Men det fanns några till som bar kassar.

Bra namn eller hur? Detta var bara en av utställare med trikåtyger. JNY , Znok , Liandlo är några bland många andra företag. Många unga tjejer har startat företag med barnkläder och designade tyger. Och det verkar vara många som syr.


Många var intresserade och det såg ut att gå bra för utställarna. Det gick bra för oss också.

Åker man ända till Stockholm för att titta på och köpa tyg, så ska man handla rejält så det blir "lönt".  Jag köpte för lika mycket tyg, som ett par nya skidstavar kostar. Tänk att det kan vara så dyrt med skidstavar. Men man har olika intressen.


Det fanns mycket stickning och virkning också. Det är tydligen populärt att virka "krokodilfjäll". Just dessa vantar har sonhustrun virkat. Bra gjort! Jag har prövat och det var inte lätt. Det fanns också de som stickade krokodilfjäll. Det verkade inte enkelt det heller.
En trevlig dag i Stockholm och nu har jag ändå det roligaste kvar - att sy av tygerna.4 kommentarer:

 1. ÅHHH! Jag sitter här och dreglar över dina bilder. Jag har bestämt mig. Jag ska också till Älvsjömässan nån gång. Sådana mässor är himmelriket på jorden. Vilken härlig tid du har framför dig nu.

  SvaraRadera
 2. Bra att ha en personlig påsbärare med sig... då kan man handla så mycket han orkar bära :) Inte för att jag vet vad skidstavar kostar, men antar att de inte är gratis - massor med fina tyger blev det i alla fall. Ska bli se kul att se vad du gör med det :)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga, färggranna tyger! Det är som att komma in i en sagovärld. Hoppas du visar dina alster så småningom.

  SvaraRadera
 4. Å hej å ho vad roliga tyger det blev! Vi var nära varandra i fredags...försökte ringa dig....men icke sa Nicke att kompisen hörde....du hade väl huvudet nere bland alla tyger....*fniss*....
  Vi är fortfarande kvar i huvudstaden!
  Kram och vink, vi hörs.

  SvaraRadera